Her finner du vårt rikholdige bilde og filmarkiv

Froland historielag har et stort arkiv gamle og nyere bilder. Disse finner du under "Frolandsbilder", vår Instagram konto og vår Facebookside. Bilder er en veldig viktig del for å dokumentere historien.

Vår Instagramkonto

Frolandsbilder

Froland Historielag har et stort og rikholdig bildearkiv. Masse bilder er scannet men veldig masse gjennstår. Våre scannede bilder har vi valgt å lagre på Agderbilder.no Dette er bildetjenesten Agder fylkeskommune bruker. Dette er en stabil og sikker base. Det er en tidkrevende jobb å registrere bilder. Først skal de scannes så skal de lastes opp i systemet sammen med all kjent informasjon i bildet. Deg som bruker vil få tilgang til mange flotte bilder med mye historie. Systemet har også en kraftig søkemotor. Noe som gjør brukeropplevelsen veldig bra. Ønsker du å hjelpe historielaget med denne jobben, håper vi du tar kontakt.

https://agderbilder.agderfk.no/fotoweb/

Vi er stadig på jakt etter bilder og filmsnutter som beskriver livet og historien i Froland i forskjellige epoker. Alt eldre enn 1990 er av interesse. Du trenger ikke gi oss bilder eller film. Holder i massevis at vi for låne de en kort periode. Scanningen forringer ikke bildet. Ønsker du ikke å låne ut, kan vi også sitte hjemme hos deg å scanne bildene mens du ser på.